Phd, organisationspsykolog og lederudviklingskonsulent

Lotte Svalgaard

Mødedato: 28. januar 2021

Lotte Svalgaard er uddannet cand.psych. på Københavns Universitet med speciale i organisation og en efterfølgende erhvervs-PhD. Lotte har stor erfaring indenfor ledelsesudvikling. Hendes helt store motivation ligger i, hvordan vi som medlemmer i organisationer bliver endnu bedre til at finde sprog for og italesætte det irrationelle, det uforståelige, det ubevidste og det emotionelle på en måde, så det møder mere lydhørhed og mindre forsvar.

Elefanten i rummet

"Elefanten i rummet" handler om det vi mærker og ikke handler på.

Vi kender det alle sammen. Vi sidder i en gruppe eller til et møde og diskuterer et emne eller en problematik. Men nedenunder diskussionen kører en undertekst, som ingen af de tilstedeværende sætter ord på.

Dette fænomen er et eksempel på  'elefanten i rummet': Den mærkes af de fleste, den går i vejen og bliver svær at arbejde med, hvis ingen peger på den og siger: 'Dér er den. Lad os kigge på den og se, hvordan vi kan få den til at fylde mindre.'?

I "Elefanten i rummet" viser Lotte Svalgaard, hvordan elefanten bør behandles, til gavn for både arbejdsglæde, kreativitet og produktivitet.

Gå tilbage til Klean Book Lounge