Fra inspiration til digital forretningsudvikling

Digital omstilling er en proces ikke et produkt. Digital omstilling sker over tid i takt med menneskers forståelse af de muligheder nye teknologier giver os. Jo hurtigere vi forstår teknologierne, jo hurtigere kan vi få ideer til at skabe ny forretning med dem.

Digital værdiskabelse på 3 uger

Forståelsen af teknologierne og ideerne til at bruge dem i forretningsudvikling sker mellem mennesker. Derfor er måden, vi involverer os på, samarbejder på (det vi kalder kulturen), helt centrale i digital værdiskabelse.

Og det er svært. Klean har over de sidste 3 år gennemført mere end 100 målinger af digital modning i danske virksomheder - store som små. Billedet er entydigt. Den største barriere for digital modning er måden, vi samarbejder på - vores kultur.

Derfor er spørgsmålet:
Hvordan får vi mennesker, teknologi og forretning til at gå hånd i hånd mod digital værdiskabelse?


Klean har samlet et hold eksperter (PEJ Gruppen, InnovationLAB, Devoteam, Klean) der i et forløb over 3 uger vil inspirere og guide dig og dine kolleger gennem en sådan samarbejdsproces.

I har indsigten i jeres kunders behov, og har ønsket om en løbende digital udvikling, som transformerer og løfter jeres forretningsmodel - vi har erfaringen og ekspertisen, som kan hjælpe jer videre i processen.

Sammen skaber vi jeres digitale transformation.

Gevinster ved deltagelse

 • Indsigt i markedstrends og tendenser
  Herunder en afklaring af jeres digitale muligheder og virksomhedskultur

 • Nye konkrete forretningsidéer og metoder til kvalificering
  I vil gennemgå en struktureret proces for idégenerering og får rådgivning og sparring fra vores digitale eksperter

 • Metoder til afprøvning af indsatser
  I får værktøjer og metoder til at validere og teste kvaliteten af jeres idéer
 • Opkvalificering af medarbejdere
  Deltagere får indblik i vores digitale værktøjskasse, som øger deres digitale modenhed og fostrer en innovativ tankegang
 • Inddragelse af medarbejdere
  Dine medarbejdere vil gennem forløbet have et større ejerskab og engagement for idéerne og projekterne
   
 • Konkret handlingsplan
  Afslutningsvist får i en konkret handlingsplan med vores vurdering af jeres mulige indsatsområder prioriteret efter indsats/udbytte.

Et struktureret onlineforløb faciliteret af Klean

Processen tager afsæt i jeres digitale modenhed, som vi kan måle med vores forskningsbaserede modenhedsradar. Derefter får i, med udgangspunkt i tematiseret videomateriale, inspiration fra markedet og fra konkrete innovationsmodeller, metoder og teknologier. På den baggrund skal i arbejde videre med spørgsmål og idéer til forretningsudvikling, som vi faciliterer på platformen, Acadal.

At vi bruger en digital platform betyder dels, at I får styrket jeres digitale kompetencer, dels at I kan arbejde uafhængigt af tid og sted, blot der er en internet forbindelse.

Vi er hele tiden med på sidelinjen til at guide og stille uddybende spørgsmål eller dele ud af erfaringer fra vores mange digitale projekter. I skal forvente at bruge 5 timer fordelt over de 3 uger.

Innovationssprintets tre moduler

Modul 1:
Marked, tendenser & digitalt udgangspunkt

Din virksomhed starter med at udfylde Kleans digitale modenhedsradar. Det giver jer et godt indblik i, hvordan I ser på jeres muligheder for digital modning. Det er samtidig et godt afsæt til den efterfølgende dialog med hinanden i forløbet. Herefter får I inspiration af nogle af vores gode samarbejdspartnere.

PEJ Gruppen giver et indblik i tendenser hos forbrugeren, som driver udviklingen. InnovationLab inspirerer med teknologiske muligheder, og hvordan vi som mennesker forholder os i en stadig mere teknologidrevet hverdag. Konsulenthuset Devoteam fortæller om de udfordringer, du kan stå med i forbindelse med digitalisering af jeres forretningsmodel og giver bud på konkret handling. Klean inspirerer dig med nogle af de konkrete virksomheder, vi selv arbejder for og laver udvikling og innovation hos.

I Modul 1 er der mulighed for tilvalg af et afsnit om erfaringen med innovationsmodeller, som er en ramme for arbejdet med målrettet og forretningsdrevet innovation.

Modul 2:
Dine digitale muligheder

I dette modul får du inspiration fra en række af Kleans eksperter. Vi dækker en række centrale områder som: Digital transformation, Digital strategi, eCommerce, Digitale platforme / integrationer, Kunderejsen, Digitalt design og Digital selvbetjening. Efter hver video er der en spørgeramme, som guider hver deltager til at overveje muligheder og udfordringer med implementering i egen organisation. Der er mulighed for at se hinandens ideer undervejs, når man selv har svaret. Derefter kan man kommentere og udvikle hinandens ideer og relevante Klean konsulenter sidder med og inspirerer med praktiske erfaringer fra andre virksomheder. 

I dette modul er der mulighed for følgende tilvalg: Optimering og SEO (markedsføring), Dataanalyse (hvordan bliver du bedre til at udnytte dine data), Omnichannel (kundeoplevelse på tværs af kanaler) og Machinelearning og AI (intelligent anvendelse af data til øget forretning).

Modul 3:
Organisation og kultur

I dette modul arbejder du med metoder til involvering af jeres organisation. En central pointe er, at mens I er igang med afvikling af dette forløb på Acadal platformen, så er jeres gruppe allerede igang med både at arbejde med ny teknologi og at skabe en vej for nye måder at samarbejde på. I er igang med processen, som er kernen i innovation.

Her vil I komme forbi temaer som Red Dot - en enkel metode til involvering (hvordan får vi det enkelte projekt til at smitte bredt af i din organisation - ‘som en rød sok i den hvide vask), innovationskultur, kreative arbejdsmåder til ideskabelse og samarbejdsmodeller.

Praktisk afvikling og pris

Digital Værdiskabelse afvikles på platformen Acadal. I tilmelder som udgangspunkt med 5-10 medarbejdere (med navn og email) og vi aftaler en dato for opstart. Umiddelbart før opstart modtager alle deltagere en mail med praktisk information om forløbet og en introduktion til platformen og afviklingen. Hver medarbejder skal forvente at bruge 4-5 timer samlet fordelt på de 3 ugers afvikling.

 

Samlet pris for de første 10 medarbejdere på standardsprint (grønne moduler) inklusiv handlingsplan 15.000,- ex moms.

Hvert tillægsmodul koster 1500,- ex moms.

Workshop med Red Dot Session, Innovationsplan og Roadmap koster 10.000,- ex moms.

10-15 medarbejdere: Tillæg 5000,- ex moms

15-20 medarbejderes: Tillæg 10.000,- ex moms

Lyder det spændende?

Hvis du er interesseret i at høre nærmere om Kleans innovationssprint og hvad det kan hjælpe jeres organisation med, så kontakt Ole for en uforpligtende snak.

Ole Østergaard