Skab tillid, tag chancer, fuck op og find på gode løsninger.

Det hele starter med tillid. Dens eksistens er altafgørende for, hvor godt vi præsterer på arbejdet. Men tillid kommer ikke af sig selv. Den kommer, når vi giver plads. Når vi giver frihed til vores medarbejdere. En frihed til, at de kan mærke efter, hvordan og hvornår de arbejder bedst. 

Og så er man som leder ansvarlig for, at ens medarbejdere har værktøjer og redskaber, der fungerer. Vi er dybt afhængige af vores hjerne, når vi arbejder, så hvorfor passer vi ikke bedre på den? Tænk sig, hvis man passede lige så godt på sin hjerne, som man passede på sin bil eller sin telefon. 

Vi kan ikke støvsuge hjernen eller sørge for, at den er opdateret med det nyeste styresystem – men vi kan give den pauser. Det har den brug for. En pause er ikke at scrolle på Facebook eller hente en kop kaffe. Den har brug for, at vi ikke laver noget – overhovedet. Ja, den har brug for at vi sidder og glor ud i luften. Og det viser sig faktisk at være hensigtsmæssigt at hive 20 minutter ud af dagens program til ikke at lave noget. Det gør, at vi er mere effektive, når vi så arbejder. Roen sænker sig og energien bliver fornyet. 

 

Tag en frygtelig masse pauser – det giver mening.

— Maria Garde, Klean Masterclass 2019.

Maria Garde

Maria har arbejdet med talent- og ideudvikling hos Aarhus Filmby’s Ideas Lab og været ansvarlig for MindFoxStudios. Gode ideer og de rette samarbejder kommer ikke af sig selv. Det handler om at binde sammen på tværs af kulturer.