Klean Masterclass 2019.
Det kollektive geni

Når fælleskaber swinger

Kender du det, at musik kan ændre dit humør? Du kan gå fra et trist og tungt hoved til en glad og ukontrollerbar uro i fødderne, hvis du hører dit yndlingsdansenummer. Er der en hemmelig ingrediens, der på samme måde kan sætte strøm til teknologien og gøre din forretning mere levende og bæredygtig?

Vi tror på, at rytmen ligger i fællesskabet.  Og vi tror på, at samarbejde baseret på tillid og tryghed er centrale noder, der får det til at swinge. De gør forskellen for dem, der lykkes med en frugtbar omstilling af deres forretning, og dem der ikke gør. Men at byde op til fællesdans med en ny og kreativ måde at samarbejde på udfordrer os. Ikke mindst i en tid med meget hurtige forandringer med meget lidt tid til refleksion.

Klean Masterclass vil gerne udforske det mindset, vi går til opgaven med. Hvordan byder vi op til dans på en ny og mere inspirerende måde?

Klean Masterclass - når fælleskaber swinger

Det kollektive geni

Det ensomme geni er en myte. Talrige undersøgelser dokumenterer, at vi kan langt mere sammen end hver for sig. Der findes med andre ord rammer, som gør, at 2+2 bliver 5 eller mere. 

Hvis vi skal gætte antallet af glaskugler i en stor beholder, er vi klogere sammen end hver for sig. Gennemsnittet af alle bud er bedre end det bedste individuelle bud. Et banalt eksempel. Men hvis vi er åbne over for hinandens viden, vil vi sammen kunne skabe noget større.

I anden sæson af Klean Masterclass vil vi fra forskellige vinkler undersøge, hvad elementerne til den kollektive intelligens er. Når fælleskabet swinger. 

Vi har sammensat et program, så vi dels får teoretisk/forskningsbaseret input til fænomenet og dels en hel del erfaringer fra praktikere i felten. 

Der er inspiration at hente til at tackle nogle af de udfordringer, vi alle står med dagligt, når det gælder evnen til omstillinger i høj hastighed.

Klean Masterclass 2019 er udsolgt

5. april

Det kollektive geni og stilheden, der binder det sammen

Michael Nørager, Lektor Phd Institut for Forretningsudvikling og Teknologi Aarhus BSS

Michael har I en årrække interesseret sig for, forsket i og rådgivet om samspil mellem mennesker. Han taler levende om alt fra strategisk implementeringsmangel til bandit-adfærd. “Der sker meget mellem os” – som han siger.

Bastian Overgaard, rådgiver Silent Co-Creation

Bastian arbejder med stilhed i organisationer. Stilhed er efterhånden en mangelvare mellem os. Det betyder, at vi glemmer at lytte til hinanden. Bastian har f.eks. arbejdet med silent-co-creation (Bastians stilhedsmetode) hos Novo Nordisk, Oticon og Ørsted.

7. juni

Stærke fællesskaber gennem kreativt mod og opgør med pseudoarbejde

Vivi K. Schlægelberger, Senior Creative Director LEGO

Personlig udfoldelse og kreativitet er stærkt samlende. På samme måde kan et fælles opgør med det meningsløse skabe stærke bånd.

Vivi er SCD hos LEGO og arbejder til daglig i en kultur, som er båret af en stærk vision om at opfinde fremtidens leg. Samtidig er der også en dagligdag, der skal passes.

Dennis Nørmark, Antropolog og forfatter til ‘Pseudoarbejde’

Dennis er antropolog og forfatter. Han spørger om du har travlt og i givet fald, om det er med noget vigtigt? Han peger på, at mange har fået titler, de ikke selv forstår og arbejdsbeskrivelser, der ikke giver mening. Hvad er meningen med det?

20. september

Workshop:
Design-tænkning — samskabelse i praksis

Kirsten Bonde Sørensen, PhD, designer og forsker (docent i kreativitet Danmarks Medie og Journalisthøjskole)

Kirsten siger, at fremtidens medarbejdere er meget mere aktive medskabere, end vi har set tidligere. De kommer med nye kreative innovations- og forretningskompetencer. Samtidig er de kloge på livet og følger egne værdier.

En morgen med teori og lidt praksis.

22. november

David og Goliat - skab vinderkultur og vær med til at definere spillereglerne

Kim Svendsen, Stibo Accelerator

Kim Svendsen er Director af Stibo Accelerator – et initiativ der årligt gennemfører 10-20 radikale innovationsprojekter sammen med studerende og iværksættere. Alle projekter udforsker i samarbejde med Stibo’s kunder, leverandører og partnere potentialet i trends og teknologier der måske og måske ikke kommer til at udfordre de brancher virksomheden betjener.

Claus Steinlein, Ordførende direktør FCM

Claus har været ansvarlig for FC Midtjyllands akademi og er i dag ordførende direktør i klubben. Han har været med til at flytte klubben markant gennem udvikling af spillermateriale og målrettet brug af data. Det har indtil videre ført til to danske mesterskaber.

24. januar 2020

Om ledelse af fællesskaber og om at leve et meningsfuldt liv

Maria Garde, Head of MindFoxStudios, tidligere Head of Incubator

Maria har arbejdet med talent- og ideudvikling hos Aarhus Filmby’s Ideas Lab og er i dag ansvarlig for MindFoxStudios. Gode ideer og de rette samarbejder kommer ikke af sig selv. Det handler om at binde sammen på tværs af kulturer.

Morten Albæk, Filosof, forfatter, foredragsholder og forretningsmand

Morten peger i sin nyeste bog (Et liv, en tid, et menneske - hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv) på tre semantiske manipulationer med det moderne menneskes sind. De tre er, at vi tror på vi kan spalte tiden, derfor at vi kan spalte livet og i sidste ende at vi kan spalte os selv. Det kan vi ikke og af samme grund har vi svært ved at finde mening.