Klean Masterclass 2020 — Disconnect to Reconnect

Bæredygtighed handler om enkeltpersoner og fællesskaber. Om at passe på os selv, hinanden, den verden vi lever i og lever af.

Som virksomheder står vi over for en meget konkret udfordring. Den handler om at gøre bæredygtighed til en del af resultatskabelsen. Hvad vil det sige at skabe gode resultater for en virksomhed i det årti, vi netop er gået ind i? Hvad er den vigtigste personlige menneskeegenskab i en verden, hvor teknologi fylder stadigt mere - hvor tempoet i forandringer er højere end nogensinde?

PROGRAMÆNDRING

På grund af coronavirus og nedlukning er første afdeling af Klean Masterclass 2020 rykket. Vi starter istedet 19. juni med Steffen Max Høgh og Claus Stig Pedersen. Christian Dietrichsen og Chris minh Doky er rykket til d. 19. marts 2021.

Klean har igen i år inviteret 10 inspirerende mennesker ind i rummet under regnbuen på toppen af Aarhus. Her vil de parvist over 5 fredag morgener kickstarte et nyt årti og give bud på pejlemærker for bæredygtig udvikling.

Direkte adspurgt om den vigtigste menneskeegenskab under konstant forandring svarede Jillionaire (verdenskendt DJ) på sidste års WebSummit: “At holde fast i sig selv”.

Årets Masterclass starter med den personlige drivkraft - at mærke hvor man står. Så bevæger vi os over i bæredygtig forretning, det gode samarbejde, vores forhold til stadig mere teknologi og runder af med det redskab, som kan være med til at sikre kollektive bevægelser i bæredygtig retning - design.

Vi kalder forløbet Disconnect to Reconnect. Det handler om at få indsigt og skabe bæredygtigt udsyn. Vi håber, du har lyst til at være med.

"De perspektiver talerne er kommet med er en form for inspiration 2.0, der både har rørt noget ved min faglighed og givet mig inspiration til hvordan jeg kan arbejde videre i min organisation og som menneske"

Maja Engberg-Sønderskov
Frivillighedschef og direktionsmedlem, Smukfest

19. juni 2020

Bæredygtighed er også god forretning

Holmris B8

Steffen Max Høgh

Steffen Max Høgh er uddannet i pædagogik og psykologi og er serieiværksætter og CSR direktør i Holmris B8. Steffen siger, at uanset om en virksomhed sælger møbler eller sørger for, at kommunens vej- og parkområder fungerer, kan en dialog om trivsel og bæredygtig profit skabe positiv forandring.

Novozymes

Claus Stig Pedersen

Claus Stig Pedersen er direktør for bæredygtighed i Novozymes. Han har været med til at sikre, at bæredygtighed er en del af Novozymes inderste, og at man følger FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Claus’ store engagement for miljøet udspringer af en passion for surfing, og at han der ved selvsyn har oplevet menneskets slitage på kloden.

18. september 2020

Samarbejde handler om tillid

Elefanten i rummet

Lotte Svalgaard

Lotte Svalgaard er organisationspsykolog. Hun er optaget af, hvordan vi i en organisation bliver bedre til at italesætte det irrationelle og det emotionelle på en måde, så det møder mindre modstand. Hun er forfatter til bogen “Elefanten i rummet” - om modet til at handle på det du mærker.  

Gomore.dk

Matias Møl Dalsgaard

Matias Møl Dalsgaard er forfatter, filosof, entrepreneur og adm. dir. hos GoMore.dk - Danmarks førende portal for samkørsel og biludlejning. Han ansætter de fagligt dygtigste mennesker, men kulturel kapital er yderst værdsat hos GoMore. Det gør ikke noget, at de ansatte "har læst nogle bøger - at de mener noget og går op i noget", som han siger. Om nye måder at forbruge, tale og arbejde sammen.

23. oktober 2020

Den personlige drivkraft

Center for Væredygtighed

Christian Dietrichsen

Christian Dietrichsen er kulturel iværksætter, TV-vært, procesfacilitator og kreativ konsulent. Christians nøgleord er ‘væredygtighed’. Hvorfor gør vi, som vi gør på medarbejder-, ledelses- og virksomhedsplan? 

Jazzbassist og forfatter

Chris Minh Doky

Chris Minh Doky er verdensberømt bassist. Hans musikalske karriere begyndte i jazz, hvor hans helt egen lyd gennem årene har udvidet hans løbebane og gjort ham til efterspurgt solo artist. Han startede sin løbebane i Danmark, men flyttede som helt ung teenager til New York, hvor især guitaristen Mike Stern kunne høre hans kvaliteter og ville have den lyd i sit band. Udover Stern har han spillet med Brecker, Scofield, Mendoza, Sakamoto, Sanborn, Gurtu, Camilo for bare at nævne nogle stykker.

20. november 2020

Det teknologiske menneske — mennesketeknologi

InnovationLab

Mads Thimmer

Mads Thimmer er CEO og en af grundlæggerne af InnovationLab. Mads er ekspert i digitale branchemodeller og digital strategiudvikling. Han har arbejdet med bl.a. DR, Berlingske og Politiken. Han har arbejdet for ministerier og Fortune 500 virksomheder. Hvad betyder det, at teknologierne bliver mere “menneskelige"? Giver det mere rum til at være menneske, og er vi klar til det? 

Continued.fashion

Vigga Svensson

Vigga Svensson er tidligere radio- og TV-vært. Hun var vært på Det elektriske barometer og i 18 år stemmen på TV2 Zulu. Hun grundlagde tøjmærkerne Katvig og Vigga - en platform for økologisk børnetøj baseret på en cirkulær forretningsmodel. Hun har senest grundlagt virksomheden Continued, der skal få os til at leje i stedet for at eje vores modetøj. Om at bruge en teknologisk platform til at ændre måden vi forbruger på.

Foto af: Daniel Stjerne

22. januar 2021

Design kan skabe bevægelser

Beautiful Business

Alan Moore

Alan Moore er designer og forfatter til bogen Do Design - Why beauty is key to everything. Alan har gennem sit omfattende arbejde med innovation erkendt en ting: At smukke virksomheder er fremtiden. De er attraktive for medarbejdere, kunder og investorer. Hans livsmission er at hjælpe virksomheder med at opdage deres egen unikke skønhed. Hvordan ville din virksomhed se ud, hvis den skulle være lidt smukkere? 

Alan har rådgivet firmaer som Hewlett Packard, Coca Cola og Microsoft. Han har undervist på MIT, Sloan School of Management og INSEAD. Han har skrevet fire bøger om design, marketing og forretningsudvikling.

The new division

Jakob Trollbäck

Jakob Trollbäck er grundlægger af det strategiske kommunikationsbureau The New Division og branding og design studiet Trollbäck + Company. Han er den ledende hovedarkitekt bag kommunikationen af FNs 17 verdensmål - en ambitiøs og inspirerende agenda for at gøre verden til et bedre sted inden 2030. Med kontor i både Stockholm og New York har han specialiseret sig i strategi og kommunikation af bæredygtighed.

(Pga. Covid-19 deltager Jakob som udgangspunkt via Zoom)

Bastian Overgaard

Highlight fra 2019

"Stilhed er efterhånden en mangelvare mellem os. Det betyder, at vi glemmer at lytte til hinanden." 

Bastian arbejder med stilhed i organisationer. Han var en af oplægsholderne på sidste års masterclass - Det Kollektive Geni. Du kan se eller gense Bastian her og få en direkte oplevelse af, hvad Klean Masterclass er. Bastian taler om stilheden som en vigtig ressource. Samtidig bygger Bastians indlæg en fin bro til dette års Disconnect to Reconnect - om at finde bæredygtighed som individ og gruppe. Et tema der ikke er blevet mindre aktuelt i forlængelse af Covid-19.

Årets Masterclass er desværre udsolgt

Praktisk information

Der vil hver gang være fri adgang til de skiftende udstillinger på ARoS.

Disconnect to Reconnect — giv dig selv en ekstra time eller to op til weekenden i selskab med kunst i verdensklasse.

Er du forhindret i at deltage, kan du selvfølgelig sende en kollega i stedet.

Datoer:
19. juni 2020, 18. september 2020, 23. oktober 2020, 20. november 2020 og 22. januar 2021

Tid:
Fredag morgener kl 09-11 (adgang fra kl. 08.30)

Sted:
ARoS Kunstmuseum, Aarhus

Pris:
4900,- ex moms for hele forløbet