Hvad er dine digitale udfordringer?
Inviter dig selv til en uforpligtende snak og en kop god kaffe.

70 20 27 97

Fra UX/IA til design

Kirkeministeriet stod overfor en udfordring: ‘Hvordan får man et formidlingswebsite til at blive mere levende, fokuseret og nutidigt’


Det overordnede greb var at trække det mest efterspurgte indhold længere frem, og pakke resten ned i en menustruktur, som ikke står i vejen for brugen, men samtidig forbliver “ved hånden”.

Det første og indledende møde

Projektgruppen hos Kirkeministeriet havde gjort et godt forarbejde, før vi mødte dem til det indledende opstartsmøde. De havde gjort sig tanker omkring sitet og endda undersøgt, hvad der blev søgt mest på det nuværende site. Det er altid en god indgangsvinkel, når man skal igang med et nyt website.

 Brugererfaring og internetarkitektur

Efter projektstart var næste fase at skitsere en forside. Vores UX’er Jens Winter Kristensen satte nu rammen for indholdet på sitet (se venstre tablet visning). Det var f.eks vigtigt, at de ord der blev søgt mest på kom frem i fokus. Herunder fødsel, dåb, konfirmation, vielse, dødsfald og begravelse, navne og attester, medlem af folkekirken og andre trossamfund fik en prominent placering. Derudover var det også vigtigt, at Ministeriet løbende kan sætte emner i fokus. Det kan f.eks være emnet der er meget oppe lige nu Luther2017 får en central placering i en given periode.

 

Responsivt design

Designmæssigt er der gjort op med kasse-på-kasse-tænkningen ved at indføre skæve linjer.. Designet er nutidigt og tilgodeser lige præcis de ønsker der fra starten var i forhold til at være levende og fokuseret. Websitets design tilpasser sig den skærm du sidder med.

Navigationen længere nede i strukturen er som hovedregel trukket ind på siderne, hvilket gør dem mere touch-venlige, og burde understøtte overblikket noget bedre og mere klikbart.

På indholdssiderne har det været en prioritet at holde fokus på læsevenligheden med linjelængde og kontrast idet Kirkeministeriet har en del teksttunge sider.

Kunde

KM logo

Løsning
Klean har leveret UX/IA, design samt strategisk sparring

Om Kirkeministeriet
Kirkeministeriet er den øverste administrative myndighed i folkekirken og fungere som et fælles sekretariat for folkekirken. Fra kontorerne i Staldmestergården tæt på Christiansborg har ministeriets ca. 80 medarbejdere ansvaret for:

  • Folkekirkens økonomi
  • Folkekirkens styrelse og andre trossamfund
  • Folkekirkens personale
  • Folkekirkens it herunder personregistrering.

Se siden
www.km.dk

Følg os her