Det er da en god ide!

"Der skal mange ideer til for at få én god". Citatet er hentet fra bogen Creative Confidence, som efterhånden er en klassiker inden for kreativ udfoldelse og forretningsudvikling. Den gode ide til forretningsudvikling kommer selvfølgelig nogle gange ud af det blå.

Men oftest kommer den ved systematisk at arbejde med en virksomhedskultur, hvor man ganske enkelt deler ideer. Mange ideer. 

MITSloan Management Review har under overskriften Why Your Company Needs More Collaboration beskrevet og dokumenteret hvordan godt samarbejde på tværs i en virksomhed understøtter øget brug af teknologi. Tal fra deres undersøgelser viser, at digitalt avancerede virksomheder har en højere grad af samarbejdsevne fordi de typisk forfølger mål, som afhænger af effektiv anvendelse af teknologi og effektiv anvendelse af teknologi forudsætter gode samarbejdsevner. Det sidste skyldes, at teknologi typisk rører ved noget tværfunktionelt i virksomheden.

For eksempel kan man se, hvordan teknologi flytter ind i køretøjer (biler, kraner) og gør det muligt at forudsige tiltag for vedligeholdelse baseret på opsamling af data fra køretøjet (predictive maintainance). Det rører ved selve produktionen af køretøjet med indbygning af ny teknologi, men  også ved større dele af dets værdikæde. Hele eftermarkedet (service, reservedele, opdateringer). At få det til at ske forudsætter, at man arbejder sammen på nye måder og opdager mulighederne. Får ideer sammen.

— At få det til at ske forudsætter, at man arbejder sammen på nye måder og opdager mulighederne. Får ideer sammen.

Vi har tidligere skrevet om kulturelle udfordringer med implementering af nye teknologier baseret på markedsundersøgelser, vi selv har lavet.

Så hvad nu hvis man vendte det lidt på hovedet og startede med kraftig involvering af sin organisation i at få gode ideer til forretningsudvikling? Hvis nu man tog citatet ovenfor for gode varer og ganske enkelt sikrede en masse gode ideer til at sætte retning og handling bag sin virksomheds ideudvikling?

Jeg tror tidlig involvering kan være en af nøglerne til gode samarbejdsmodeller for øget anvendelse af teknologi. Vores undersøgelser viser at involvering i sig selv er en barriere. Men måske kan du slå to fluer med et smæk ved at lukke op for kreativiteten, få din organisation til at komme med ideer og samtidig forberede det mindset, der baner vejen for nye samarbejdsformer. Et mindset baseret på empati, problemløsning, nysgerrighed og tilpasningsevne. Lige nu rekrutterer man i fremsynede virksomheder team players med passion for at løse store udfordringer.

Tag fat i os. Vi har et enkelt format til ideskabelse med inddragelse af din organisation. 

Måske lige den ide du står og mangler.

Relaterede blogposts

Er digital transformation rød, blå eller violet?

7. juli 2021 — Ole Østergaard

Det har som bekendt altid været svært at spå om fremtiden. Corona har ikke gjort det lettere. De fleste har været præget af større usikkerhed, end vi har set længe. Hvad karakteriserer en god samarbejdsform i sådan en tid?

B2B eCommerce - har du en gameplan?

12. maj 2020 — Ole Østergaard

I dag havde jeg en konsultation med min læge via FaceTime fra min hjemmearbejdsplads. Det virkede helt naturligt, alt fungerede fint og faktisk var snakken en lille smule mere hjertelig end ellers. Fra hendes hjemmekontor til mit.

Websummit 2019

6. december 2019 — Ole Østergaard

Web Summit er verdens største teknologikonference. Forbes kalder den “The best technology conference on the planet”. Den afholdes årligt frem til 2028 i Lissabon og betegnes af nogen som “stedet, hvor fremtiden tager hen for at blive født”.

Skab et godt fundament - Fleksibel samarbejdsmodel

14. juni 2019 — Ole Østergaard

For nylig læste jeg en artikel i Lederne. Her blev digital transformation beskrevet som en rejse uden destination. Jeg synes, det er en god beskrivelse. Den rører ved den usikkerhed, vi egentlig altid er underlagt som mennesker, men som vi gerne undgår. At vi ikke ved, hvor vi er i morgen.