Det digitale mindset er analogt

En af de forhindringer, vi støder på, når vi taler med virksomheder om digital omstilling, er deres kultur. Altså det, der i sidste ende binder det hele sammen.

Vi møder mange danske virksomheder. En del af dialogen med dem opstår på baggrund af vores digitale potentiale-radar. Det er et rigtigt godt redskab, dels når der skal skabes overblik over virksomhedens digitale status, og dels når der skal kastes lys over sammenhænge, som daglig drift af og til har tendens til at overskygge.

Du kan læse mere om radartilgangen i vores blog.

En af de forhindringer, vi støder på, når vi taler med virksomheder om digital omstilling, er deres kultur. Altså det, der i sidste ende binder det hele sammen. Limen i virksomheden. Kulturen udgøres af den måde, du og jeg tænker og samarbejder med hinanden på. Så hvis vi skal ændre på kulturen, skal vi huske at arbejde med vores egen tænkning.

Derfor startede Klean i 2018 Klean Masterclass. Det er et inspirationsnetværk med plads til 50 deltagere. Vi mødes fem gange om året på toppen af Aarhus for at få inspirerende input og diskutere nye tendenser, tankesæt og samarbejdsformer.

Vi vil ikke udvide netværket, da intimiteten og tilliden i rummet betyder noget for dialogen. Det kan blive for stort til, at medlemmerne får noget ud af det.

Til gengæld er der ingen tvivl om, at vi i Klean vil facilitere andre forandringsprocesser og forandringsforedrag i større og mindre skala. Det vil vi, fordi vi er helt sikre på, at hvis vi skal lykkes med at skabe positive resultater for mennesker med al teknikken, så skal vi sikre, at menneskelig forståelse, kreativitet og udfoldelse går forrest og bruger teknikken som et redskab. Ikke omvendt.

Abonner på vores nyhedsbrev og få kommende tiltag direkte i din indbakke (her vil du også få information om evt. ledige pladser på Klean Masterclass).

Se kommende Klean Masterclass program her

Relaterede blogposts

Det er da en god ide!

4. september 2019 — Ole Østergaard

Den gode ide til forretningsudvikling kommer selvfølgelig nogle gange ud af det blå. Men oftest kommer den ved systematisk at arbejde med en virksomhedeskultur, hvor man ganske enkelt deler ideer. Mange ideer.

Skab et godt fundament - Fleksibel samarbejdsmodel

14. juni 2019 — Ole Østergaard

For nylig læste jeg en artikel i Lederne. Her blev digital transformation beskrevet som en rejse uden destination. Jeg synes, det er en god beskrivelse. Den rører ved den usikkerhed, vi egentlig altid er underlagt som mennesker, men som vi gerne undgår. At vi ikke ved, hvor vi er i morgen.

Systemoverblik som dialogredskab

13. februar 2019 — Ole Østergaard

Det er svært at overskue konsekvenserne af teknologisk udvikling. Hvad betyder de teknologier, vi får i hænderne i dag for vores muligheder som mennesker og virksomheder i morgen?

Skab et godt fundament - Strategisk kobling

1. februar 2019 — Ole Østergaard

Blogserien ‘Skab et godt fundament’ sætter fokus på det gode udgangspunkt for digitale kvalitetsløsninger. Et godt fundament skal kunne udvikle sig over tid og fra start som minimum bestå af værdiafklaring, strategisk kobling, dynamisk organisering og en fleksibel samarbejdsmodel baseret på løbende måling af fremdrift og effekt.