Forside » Klean weblog - om bedre websites » Low cost/no cost usability-testing

Low cost/no cost usability-testing

Steve Krugs hyperpragmatiske tilgang til usabilitytesting i kort form.

Sådan tester man low cost a la Steve Krug:

  1. Erkend at det kræver iterationer af småtester at få afdækket de vigtigste ting, efterhånden som systemet bliver udviklet.
  2. Start med at teste fra det øjeblik, hvor de første streger er sat på servietten. Revider så, test igen, revider, test, revider… og fortsæt på den måde, så længe der kodes.
  3. Byg testene op omkring opgaver/scenarier.
  4. I debriefingen fokuseres på de problemer, som testen viste; ikke på konkrete løsninger af dem. Succeser skal også noteres.

 

Man skal generelt ikke:

  • Stille et større testapparat på benene, end der er ressourcer til at følge op på data fra.
  • Konkludere på ikke-åbenlyse fejl før efter at de har vist sig i to eller tre tests.
  • Skrive kæmpe, lange rapporter. De er dyre at lave, og de bliver ikke læst. Listerne af forbedringer "gemmes" til version 2 af softwaren, hvor halvdelen er forældede, og hvor den nye version introducerer andre fejl.
  • Bruge nævneværdige ressourcer på at finde subject matter experts at teste på. Det er nemlig sjældent i subject matter-materien, at brugsproblemerne ligger. Formuler dog et minimalkrav i forhold til testbrugerens viden om emnet, f.eks. "bilejer", "potentiel huskøber", "allergiker" eller lignende.
  • Lade sig forblænde af, at man finder en sværm af lavthængende frugter; det ser effektivt ud, og de skal fikses, men det er sjældent her de store afsporinger i brugsoplevelsen ligger gemt.

 

Krug syntes, at det komplicerede det hele, at skulle tænke dén model ind i en agile arbejdsgang. Jeg kan overhovedet ikke se, på hvilken måde den her tilgang til brugertest ikke passer perfekt til f.eks. scrum.

 
 
 

Kommentarer: 1

Fede bullets, kom endelig med flere af den slags :-)

Skrevet af Søren Sprogø 22. maj, 2009 kl. 11:44

Skriv din kommentar...

Kommentar:  

Navn:  

E-mail:

Hjemmeside:

1. Tryk Preview for at gennemse din kommentar.
2. Tryk herefter Gem for at publicere den.