Forside » Klean weblog - om bedre websites » Google+ er her, og hvad så nu?

Google+ er her, og hvad så nu?

Google+ er kommet. Det er alt det, vi ikke vidste, vi ventede på. Men hvad gør vi så egentlig nu?

Hvad skal vi egentlig med Google+, når nu vi både har Facebook og Twitter? Er Google+ ikke bare endnu et medie, vi skal sørge for at holde opdateret med, hvad vi laver lige præcis nu, hvad vi synes om politikerne, og hvad vi skal lave i sommerferien?

Det er det givetvis for nogle. Det er vel derfor, der skrives artikler om, at hovedparten af de ca. 18 millioner brugere, der allerede er på netværket, faktisk ikke er aktive. Præcis som på Twitter. Og på Facebook.

Så hvorfor skulle du bruge det?

Det behøver du jo heller ikke. Et krampagtigt forsøg på at bruge sociale netværk alene af den grund at "det skal man jo", er efter min mening værre end ikke at være med.

Men hvis du også synes, det kunne være rart at dele ting med eller poste updates til dit netværk, uden at chefen eller din mor kigger med, er Google+ stedet. Du kan placere folk i cirkler, og tilpasse det, du poster, til hver enkel cirkel.

På den måde behøver din mor ikke læse indlæg med seje infographics om webdesign, som hun alligevel ikke ved hvad er, og din chef behøver ikke høre om dit mærkelige udslæt.

Jamen, hvad sker der så med Twitter og Facebook?

Twitter og Facebook er ikke blevet overflødiggjort. Hvis du spørger mig, er der forskellige sociale netværk til forskellige formål, og hvad vi bruger dem til, er egentlig vores egen sag.

For mig er Facebook ret personligt (og desværre også mit yndlings-snage-medie. Vi gør det jo alle sammen). Twitter er mindre personligt, jeg bruger det til strøtanker, og jeg trawler tit efter nyheder og links af faglig art.

Google+ mangler stadig en særlig plads, men lige nu ser det ud til at være på vej til at blive et sted, hvor man især deler. Det kan være billeder, links eller videoer, men hovedtendensen i de fleste posts jeg ser er, at der deles andet og mere end bare "her går det godt, jeg har fået en mad med leverpostej". Det kan være både godt og skidt.

+og - ved Google+

Google+'s svaghed er, at mange sammenligner det med netop Twitter og til dels Facebook. Det skaber nogle bestemte forventninger til, hvad det kan og skal bruges til. Det er sikkert også derfor dette indlæg kun er et af mange med emnet "Hvad skal vi med Google+?".

Svaret er ikke givet, og det findes sikkert heller ikke. Ligesom man heller ikke kan svare på, hvad man skal med Twitter. Skal man søge job, lave revolution eller brokke sig over sin nabo? Alle tre ting foregår, så hvad skal vi udlede af det?

Du må selv om, hvad du bruger det til. Du læste det her først.

 
 
 

Skriv din kommentar...

Kommentar:  

Navn:  

E-mail:

Hjemmeside:

1. Tryk Preview for at gennemse din kommentar.
2. Tryk herefter Gem for at publicere den.