Forside » Klean weblog - om bedre websites » Bogomtale: Don’t Make Me Think

Bogomtale: Don’t Make Me Think

Steve Krug formår med "Don’t Make Me Think" at give en grundig og operationel indføring i de vigtigste områder indenfor praktisk usability.

Hvis du kender en, som du regner med kun vil læse én usability-bog i hele sit liv, og du bliver bedt om at anbefale, hvilken en det så skal være, så overvej at pege på "Don't Make Me Think" af Steve Krug. Den vil man kunne lære det meste af det vigtigste af.

Steve Krug er en af flere fortalere for en "this is not rocket science-common sense"-tilgang til usability og website design. Og han er uden tvivl en af dem, der formulerer sig mest ekvilibristisk omkring det. Alene det, men da også det, at han formår at holde sig under 200 sider brutto, gør hans bog læseværdig.

Don't Make Me Think

Okay, men hvad er det så, man ikke skal tvinges til at tænke på, når man besøger et website? Det er i og for sig ret enkelt. Et site bør designes så tilpas transparent, at brugeren ikke på noget tidspunkt skal tvinges til at overveje ting som:

  • Hvor er jeg?
  • Hvor skal jeg begynde?
  • Hvor har de dog gjort af___?
  • Hvad er det vigtigste, man kan foretage sig her?
  • Hvorfor har de dog kaldt det dét?

En ting, man kan finde i den her bog, og som jeg aldrig har set behandle særskilt i nogen anden bog om usability, er et fint lille kapitel om, hvordan man arbejder med almindelig høflighed på sit site (mere her). Det er det en meget god ting at vide noget konkret om. Og at efterleve. Det er kapitel 10.

Bogens længste kapitel, det er nummer 6, skal også fremhæves. Det indeholder nemlig en af branchens bedste nede-på-jorden-gennemgange af, hvad man med rette kan kræve af et navigationssystem. Bevares, man kommer ikke rundt om alle finesserne på de 40 sider, der er sat af til det. Men læser man dem, er man rigtig godt klædt på til at tale med om sagen.

Steve Krugs hjemmeside
Bogens sektion på siden
Tjek prisen på bogpriser.dk

 
 
 

Kommentarer: 3

“Det meste af det vigtigste” er en perfekt beskrivelse af den bog. Jeg har ofte anbefalet den til folk der skal igang med at designe sites (og mange af dem der har været igang, kunne osse sagtens lære noget af den)

Skrevet af tveskov 23. juni, 2008 kl. 14:54

Også en klar anbefaling herfra.

Skrevet af Niels Hartvig 4. juli, 2008 kl. 15:25

Det der imponerede mig mest ved bogen var, at den er skrevet i et sprog som selv ikke-fag-nørder ka’ forstå.

Den, og Rolf Molich’s “Brugervenligt Webdesign”, plejer derfor at være de to bøger, jeg anbefaler over for folk som vil starte med at lære lidt om “det der med at lave go’e hjemmesider”. :-)

Skrevet af Søren Sprogø 31. juli, 2008 kl. 22:25

Skriv din kommentar...

Kommentar:  

Navn:  

E-mail:

Hjemmeside:

1. Tryk Preview for at gennemse din kommentar.
2. Tryk herefter Gem for at publicere den.