Forside » Projekter » Dem har vi hjulpet » Margueritruten: Lad mobilen guide dig

Danmarks smukkeste rute - lad mobilen guide dig

Skal du på oplevelse i Danmark i bil, kan du nu blive guidet af en ny mobil app, der kan vise dig de bedste natur- og kulturoplevelser i Danmark.

zoom

Margueritruten har eksisteret siden 1991, og er en over 4000 km lang bilrute gennem Danmark.

I forbindelse med den seneste opdatering af ruten, blev det besluttet at der skulle satses på at benytte mobilteknologi til at bringe information om og brugen af Margueritruten op et højere plan.
   
Da løsningen skulle kunne eksistere uafhængigt af Margueritrutens website hos Naturstyrelsen, var det oplagte valg at lave en mobil app til både iPhone og Android, frem for at satse på et mobilt website.

Med Margueritrutens nye gratis mobile app ved hånden kan man udover at se et detaljeret rutekort, læse om seværdigheder og praktiske faciliteter undervejs langs ruten. Man kan således finde oplysninger om, hvor man finder legepladser, parkeringspladser, museer og attraktioner de smukkeste steder i Danmark.

"Friluftsrådet er meget opmærksom på de nye formidlingsmuligheder, som ligger i Smartphones, og vi mener, at vores nye applikation vil gøre Margueritruten mere tilgængelig for det stigende antal danskere, som holder ferie i hjemlandet",
siger konsulent Irene Lauridsen fra Friluftsrådet

 

Parker bilen, og oplev naturen
Trænger du til frisk luft undervejs, og planlægger et eller flere stop, kan du med app'en finde vandreruter og cykelstier i nærheden af selve Margueritruten. Så kan du parkere bilen, og tage videre ud i naturen.

Informationerne om naturoplevelser og seværdigheder kommer fra Naturstyrelsens 'Ud i naturen'-kort, som har leveret data til app'en. Det tilbyder en helt ny dimension, når man er på oplevelse i Danmark i bil.

 

Fakta
 · 
Margueritruten er udviklet som mobilapplikation til både iPhone og Android
 
 · 
Klean har leveret design, opkvalificering af data, implementering og test
 
 · 
På kun 6 uger blev applikationen downloadet 16.000 gange
 
 · 
Kleans projektansvarlige: Lis Witte

Til både iPhone og Android
Projektet startede i foråret, og den store opgave har for Friluftsrådet været at forberede datagrundlaget og koble forskellige databaser og informationer, så det hele kunne præsenteres i en samlet app.

Fra datagrundlaget var på plads, tog det kun 4 uger at få lanceret den første version af app'en.

Marguritterutens nye app kan downloades til både Android og iPhone:

Download app'en gratis her (Android)

Download app'en gratis her (iPhone)