Forside » Projekter » Dem har vi hjulpet » Fodsporet: Naturformidling i digital forklædning

Naturformidling i digital forklædning

Hvordan lokker man folk ud på et nedlagt jernbanespor på alle årstider? Det gør man med gode historier, spil og interaktivitet. 

zoom
Fodsporet.dk

I området omkring en nedlagt jernbanestrækning mellem Slagelse-Næstved og Dalmose-Skælskør ligger Fodsporet. 

Stien er skabt i samarbejde mellem Naturstyrelsen og Næstved og Slagelse kommuner med støtte fra Nordea-fonden.
Fodsporets website og mobilsite skal understøtte formidlingen af naturen og kulturen i området, samtidig med at det skal få folk op af sofaen og ud i naturen.

Resultatet er blevet et website og et mobilsite med vidt forskelligt indhold målrettet den situation, brugeren befinder sig i.

zoom
Fodsporet på mobilen

På websitet kan man se de overordnede informationer om Fodsporet, og på mobilsitet kan man få det helt ind under huden med historier om naturen og kulturen omkring Fodsporet og interaktive spil.

Spillene kan man opbygge på websitet, så de passer lige til den anledning man vil have, om det er undervisning af 5. b eller Moster Karens 70 års fødselsdag.

Det er gjort for at lokke folk ud i naturen med indhold, der kun kan tilgås via mobilen og kræver at brugeren bevæger sig rundt i naturen på Fodsporet og fx scanner QR-koder eller orienterer sig på kortet om hvilke faciliteter, der findes lige i nærheden.

Mobilsitet bruger mobilens indbyggede gps sammen med Google-kort til at guide brugeren rundt i naturen og kulturen på og omkring Fodsporet.

Noget af det mere smarte ved indholdet på mobilsitet er at det skifter automatisk med årstiderne. Læser man for eksempel om ræven i november måned, vil tekst og billeder være helt anderledes end i maj. Nøjagtigt som i naturen. 

Fakta
 · 
Fodsporet.dk er baseret på en en Umbraco platform
 
 · 
Klean har leveret website og mobilapplikation med elementer af gamification
 
 · 
Fodsporet giver let adgang til en sjov måde at opleve naturen på, både i planlægningsfasen hjemmefra og ude i naturen
 
 · 
Kleans projektansvarlige: Lis Witte

Hele projektet er udviklet sammen med Naturstyrelsen i et agilt forløb, som startede med en række user stories. Derefter er teknologien udviklet i tæt samarbejde for at dække de rigtige behov og gøre brugsoplevelsen bedst mulig.

Se Fodsporet her www.fodsporet.dk og kom selv afsted og prøv det.